WELKE PRE OPERATIE / ONDERZOEKEN EN WELKE OPERATIE IS NODIG?


Pre operatie / Onderzoek

Simone heeft een Halo Frame moeten dragen. Hiermee wordt bekeken of de halsader voldoende ruimte krijgt en hoe haar klachten afnemen doordat haar nek dan stabiel wordt gehouden.

Voor meer informatie zie Wikipedia


Om de exacte vernauwing te meten zal Simone een arteriografie onderzoek krijgen in haar halsader. Ook wordt er gekeken wordt de hersendruk is.
Operatie

Bij Simone worden de bovenste nekwervels vast gezet. Zo kunnen de wervels niet meer verschuiven en de hersenstam, zenuwen, bloedvaten en het ruggenmerg worden daardoor niet meer verdrukt.PRE-OPERATIE EN ONDERZOEKEN

Simone tijdens haar eerste onderzoek
Simone tijdens haar eerste onderzoek

Simone heeft de pre-onderzoeken afgelopen maanden gehad en hieruit blijkt hoe ernstig haar situatie is. Ze is 2 keer afgereisd naar Barcelona om een goed duidelijk beeld te vormen.

 

Hier kreeg ze  als eerst een uitgebreid onderzoek met contrastvloeistof om haar aders te bekijken en drukmetingen.

Daarna diverse röntgen, ct-scans en diverse mri's.

Bij één mri werd contrastvloeistof ingespoten en moest Simone haar hoofd bewegen. Hierdoor konden ze exact zien dat in neutrale positie de tweede nekwervel druk uitoefent op haar halsader. Maar als Simone haar hoofd draait is haar halsader zelfs niet meer zichtbaar op de mri door de extreme instabiliteit van haar nekwervels. Ook staan de eerste en tweede wervel niet meer onder elkaar. Dit veroorzaakt heel veel pijn en verklaart Simone haar klachten.

 

Ook kreeg ze een Halo frame, ze ging hiervoor naar het OK. Er worden dan 4 schroeven in je schedel geboord en je hoofd wordt in een tractie gezet met een frame. Dit was heel heftig voor Simone. Doordat ze zoveel zenuwpijn heeft op haar hoofd en in haar gezicht, explodeerde de klachten. Wel ervaarde ze duidelijk minder 'brainfog', dus meer helderheid in haar hoofd. Dit is een heel goed teken.

 

Het waren 10 zware dagen met intensieve onderzoeken maar met Simone haar doorzettingsvermogen heeft ze alle onderzoeken die nodig waren kunnen doen.